~TinggalKan Jejak Anda DisiNI~

~Sedekah Klik Untuk Saya~

~PeNiAGa~

~HaNyA KliK~

Khamis, 26 Mei 2011

Budaya londeh seluar

Hari ini fais nak share tentang Budaya londeh seluar..pelik betul diorang nie kan...jom baca entri nie...

RATUSAN penumpang LRT bawah tanah (subway) New York, dengan santai melondeh seluar atau gaun pada hari minggu awal Januari lalu. Mereka mengambil bahagian dalam acara perlihatkan kaki secara spontan, meskipun pada suhu rendah membeku.Memperingati tahun ke-10 "No Pants Subway Ride", ditaja oleh Improve Everywhere itu, menampilkan ratusan penumpang LRT di New York. Mereka melondehkan pakain luar dari pinggang ke bawah, walaupun masih memakai jaket, syal, penutup telingga dan pakaian musim dingin lainnya, bagi bahagian atas tubuh mereka.

Bila petang hari, penumpang di enam titik pertemuan New York itu, yang terpisah di seluruh kota pun naik ke LRT ditentukan. Mereka bergabung berperilaku biasa seperti membaca majalah atau melihat sekitar, dalanm keadaan separuh telanjang.


Begitu pintu ditutup di perhentian sebelum mereka turun, peserta diminta berdiri, melepaskan rok dan seluar, kemudian memasukan ke dalam ransel dan tas.


"Jika ada yang bertanya mengapa kamu lucut seluar kamu, beritahu mereka seluar atau rok itu makin tak sedap memakainya." Demikian instruksi yang disampaikan via e-mail kepada peserta.

Bila mereka keluar dari LRT itu, semua peserta berdiri sesaat di sebuah tempat khas di jaringan bawah tanah, demi memberikan efek kejutan maksimum bagi sesama penumpang.
Itu budaya baru yang ingin dipasarkan ke seluruh dunia. Setakat ini sudah banyak negara yang mengikutinya, seperti Jepun dan Taiwan. Ada ke, pengikut tulinya di Malaysia ini? (Sumber Compas. NewYork/IH)
ANDA BAGAIMANA??

SUMBER

Ahad, 22 Mei 2011

USB Typewriter

Jom layan GADJET yang dicipta oleh orang putih.


Seorang pereka dari Los Angeles, Amerika Syarikat, Jack Zylkin telah mengubahsuai komputer yang menggunakan mesin taip klasik. Menurut Zylkin, harga yang bagi mesin taip itu ialah antara AS$699 (RM2,120) dan AS$899 (RM2,727) bergantung kepada jenis model.

"Ia merupakan satu penciptaan perintis dalam bidang keusangan (lama)," katanya.

Penggunaan mesin taip itu diperkenalkan pada Julai 2010 dan ia kini mendapat reaksi yang amat menggalakkan

Jom tengok video ni untuk melihat macam mana mereka guna USB TypeWriter.


 

~Sedekah Klik Untuk Saya~